
Malý vinař z Podluží
Tato degustace bude jiná. Svá vína a filozofii vinařství představí mikro-vinař – zahrádkář z jihu Moravy, z malebného Podluží (slovácká podoblast), který se prací ve vinici a výrobou domácího vína zabývá z ryzí radosti, spolu se svým tatínkem a s pomocí rodiny. Tento koníček ostatní mají v rodině přes 200 let. Rozlohu vinice neuvádí v hektarech, jednalo by se o číslo s nulou před desetinnou čárkou. Počet keřů révy vinné je jen ve stovkách. Mezi pěstované odrůdy patří například Müller Thurgau, Chardonnay, Tramín červený, Sauvignon a Kerner, z modrých odrůd jde o Svatovavřinecké, Zweigeltrebe a Pinot Noir. Svá vína vyrábí převážně v dřevěných sudech, ale i v nerezu či skleněných demižonech.
Jeho víno nenajdou zákazníci na e-shopu, v obchodech či restauracích, je to nekomerční produkce. O to zajímavější možná bude ochutnat víno, jak říká jeho tatínek, „vyrobené srdcem“ a maximálně přirozeným postupem. V degustaci budou mladá vína z aktuálního ročníku 2025 i vína ze starších ročníků. Půjde o vína bílá, červená, rosé a účastníci ochutnají také oranžové víno.
Degustace s vinařem. Součástí ochutnávky je 8-10 vzorků a drobné občerstvení ve formě sýrů a uzenin, prémiový olivový olej a francouzský chléb.